Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Francia burgonyaleves

Hozzávalók:

0,5 kg burgonya

1 hagyma

1,5 l csirkealaplé

1 csokor zsálya

1 dl tejföl

2 ek olaj

színes bors

1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

Az olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, és felöntjük az alaplével. Amikor felforrt, beletesszük a darabolt burgonyát, és mérsékelt tűzön megfőzzük.

Ezután hozzáadjuk a felvágott zsályát, ízesítjük sóval és borssal. Ügyelve a hőkiegyenlítésre, belekevertjük a tejfölt és óvatosan összeforraltjuk.

Tálaláskor ízesíthető citromlével, de a chili is kitűnő hozzá, de az aprított petrezselyemzöld elengedhetetlen.