Hozzávalók:

fél csomag sütőpor

2 egész tojás

fél dl olaj

25 dkg eper

4 dkg fehér liszt

10 dkg nyírfacukor

45 dkg gramm tejföl

4 dkg graham liszt

20 dkg gramm tejszín

15 dkg epres joghurt

50 dkg mascarpone

2 szál ázsiai citromfű

4 teáskanál zselatin

1 8 g-os habfixáló

1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:

A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a joghurtot, olajat, és a két tojást, jól elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt tortaformában közép meleg sütőben megsütjük. Ne ijedjünk meg, ez e tészta nem nagyon fog megemelkedni, a sajttortának csak egy leheletvékony alap kell.

Amíg a lap hűl, kikeverjük a mascarponét a tejföllel, a nyírfacukorral, a vanília aromával, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott citromfüvet és a feldarabolt epret. Néhány néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez.

A zselatint fél dl vízzel elkeverjük és felforraljuk, majd kicsit hűlni hagyjuk. Amíg hűl, felverjük a tejszínt a habfixálóval, és miután a zselatint hozzákevertük a mascarponés masszához, ezt is óvatosan beleforgatjuk. A tortalapról lehúzzuk a papírt és visszatesszük a formába. Rásimítjuk a krémet, és néhány órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a megmaradt eperszemekkel díszítjük.