Hozzávalók:

A tésztához:

10 dkg finomliszt

4 tojás

8 dkg cukor

A töltelékhez:

3,5 dl tej

5 dkg finomliszt

20 dkg porcukor

25 dkg vaj

2 tojássárgája

15 dkg fehér csoki aprítva

15-20 dkg friss vagy mirelit eper (helyettesíthető málnával is)

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukor egyik felével habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot, majd további 1-2 percig habosítjuk. Ezután óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, majd az átszitált lisztet.

A tortaformánkat kivajazzuk és kilisztezzük, és a 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, még a formában hagyjuk hűlni, ha már langyos, kivesszük a formából és három egyenletes lapra vágjuk.

A krémhez a lisztet, a tojássárgáját és a kevés tejet simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a lisztes keveréket, és besűrítjük. A tűzről levéve egyenletes kevergetés mellett beleolvasztjuk a csokoládét, és hagyjuk a krémünket teljesen kihűlni. Időnként kavarjuk meg, nehogy a teteje kiszáradjon.

Közben a vajat a porcukorral kihabosítjuk, és a főzött krémmel összekeverjük, hozzádolgozunk néhány szem felaprított epret.

A krémet három részre osztjuk. Egyesével megkenjük a tésztalapokat, majd a tetejét és az oldalát is beborítjuk. Eltesszük a hűtőbe néhány órára, majd tálaláskor a maradék gyümölccsel díszítjük.