Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg liszt

10 dkg vaj

8 dkg porcukor

1 tojás

2 tasak vaníliás cukor

A töltelékhez:

20 dkg étcsokoládé

2,5 dl habtejszín

3 dl tej

5 dkg vaj

2 tojás sárgája

1 evőkanál porcukor

A tálaláshoz:

gyümölcsök

2 dl habtejszín

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel eldolgozzuk, majd kinyújtjuk és sütőformába tesszük úgy, hogy a széle valamelyest kilógjon, hogy piteformájúra süljön.

180 fokos sütőben 12 percen át sütjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet és a tejszínt összekeverjük és felmelegítjük, a csokoládét apróra tördeljük és hozzáadjuk.

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és hozzáadjuk a csokoládés krémhez. Csak melegítjük, ügyeljünk, nehogy főjön, amikor belekeverjük! Krémesre főzzük, de folyamatosan kavargatjuk közben.

Ezután hozzáadjuk a vajat is és langyosra hűtjük. A krémet ráöntjük a pitére és 180 fokon újabb 10 percig sütjük.

Tálaláskor gránátalmával, szederrel díszítjük, tehetünk mellé frissen felvert tejszínhabot is.