Hozzávalók:

3 evőkanál olívaolaj

fél fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

40 dkg csirkemell filé

1 sárgarépa

1 paszternák

fél fej karalábé

3 szál angol zeller

25 dkg lencse

2,5 dl zöldségleves-alaplé

2 dl kókusztej

¼ mk őrölt római kömény

¼ mk curry

¼ mk őrölt chili

frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

Az olajon megdinszteljük az apró kockákra vágott hagymát, hozzányomjuk a fokhagymát, majd fél perc múlva a kockázott húst is.

Ha a csirke kifehéredett, megsózzuk, borsozzuk, majd a többi fűszert is hozzáadjuk, és tovább pirítjuk 2 percig.

Ezután tesszük bele az összes kockázott zöldséget, együtt két percig pirítjuk, és felöntjük az alaplével, majd a lencsét is beletesszük.

Kb. 20 perc alatt minden zöldség megpuhul, és a lencse magába szívja az alaplét. Hozzáöntjük a kókusztejet és felforraljuk, ha szükséges utána fűszerezünk még.