Hozzávalók:

A lencse előfőzéséhez:

16 dkg lencse
víz
1 babérlevél
5 dkg vöröshagyma
mogyorónyi friss gyömbér

A leveshez:

2 ek hidegen sajtolt napraforgóolaj
20 dkg sárgarépa
10 dkg póréhagyma

tört színes bors
1 babérlevél
1 mk kakukkfű
fél citrom héja
mogyorónyi gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1,4 l zöldségalaplé
1,5 dl tejszín
friss citrom

Elkészítés:

A hagymás, babéros, gyömbéres vízben 25-30 perc alatt előfőzzük a lencsét. A répát meghámozzuk, majd 5×5 mm-es kockákra vágjuk és olajon elkezdjük dinsztelni.
Lefedjük, és közepes hőfokon 10 percig dinszteljük. Majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a karikára vágott póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy babérlevelet, és kakukkfüvet, és a leszűrt lencsét is.
Majd felöntjük az alaplével vagy vízzel. Felforraljuk, majd takarékra vesszük, és hozzáadjuk a tejszínt. Ezt követően már nem forraljuk tovább. Tálaláskor frissen facsart citromlével ízesítjük.