Hozzávalók:

50 dkg fagyasztott leveles tészta
2 közepes fej lilahagyma
20 dkg bacon
10 dkg reszelt sajt
őrölt bors
1 tubus pizzakrém
1 tojás

Elkészítés:

A bacont felvágjuk apró kockára, és egy serpenyőben zsírjára sütjük, ha kész, kiszedjük egy tálkába. A lilahagymát is apróra vágjuk, majd a bacon kisült zsírjába dobjuk, és enyhén megpirítjuk, a bacont visszatesszük.
A tésztát miután kiolvasztottuk, egy lisztezett deszkán körülbelül 5 milliméter téglalapra nyújtjuk, és teljes felületén megkenjük a pizzakrémmel, ezután a kihűlt hagymás bacont egyenletesen elkenjük, eloszlatjuk rajta, frissen őrölünk rá borsot, és a lereszelt sajttal megszórjuk.
A két szélét balról jobbra és jobbról balra szorosan feltekerjük középre. 20 percre a hűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk szeletelni. Pihentetés után a tésztát felvágjuk fél-egy centis szeletekre, majd sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük. A felvert tojással megkenjük, és a 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt szép pirosra sütjük.