Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Asztalt gyümölcsös karácsonyi „puding”

Hozzávalók:

40 dkg aszalt gyümölcs

1 narancs

1 dl brandy

10 dkg zsemlemorzsa

10 dkg barna cukor

6 dkg liszt

2 dkg mandula

1 tk fahéj

1 mk őrölt szegfűszeg

10 dkg vaj

2 tojás

1 citrom

1 alma

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, majd egy tálba szórjuk a mazsolával és az áfonyával együtt, ráfacsarjuk a narancslevet és ráöntjük a brandyt. Alaposan összeforgatjuk, majd pár órát (vagy egy éjszakán át) állni hagyjuk.

A zsemlemorzsát, a cukrot, a lisztet, a mandulát és a fűszereket összevegyítjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást, a citrusok reszelt héját, a reszelt almát és a leszűrt aszalványokat. Alaposan összekeverjük, majd a masszát egy kivajazott és lisztezett formába simítjuk.

A formát lefedjük alufóliával és egy vízzel teli magasabb falú tepsibe tesszük, majd 150 fokon kb. 3 órán keresztül sütjük.

Ha a puding megsült, hagyjuk a formában kihűlni, majd egy tálra borítjuk és meglocsoljuk brandyvel.