Hozzávalók:
40 dkg aszalt gyümölcs
1 narancs
1 dl brandy
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg barna cukor
6 dkg liszt
2 dkg mandula
1 tk fahéj
1 mk őrölt szegfűszeg
10 dkg vaj
2 tojás
1 citrom
1 alma
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, majd egy tálba szórjuk a mazsolával és az áfonyával együtt, ráfacsarjuk a narancslevet és ráöntjük a brandyt. Alaposan összeforgatjuk, majd pár órát (vagy egy éjszakán át) állni hagyjuk.
A zsemlemorzsát, a cukrot, a lisztet, a mandulát és a fűszereket összevegyítjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást, a citrusok reszelt héját, a reszelt almát és a leszűrt aszalványokat. Alaposan összekeverjük, majd a masszát egy kivajazott és lisztezett formába simítjuk.
A formát lefedjük alufóliával és egy vízzel teli magasabb falú tepsibe tesszük, majd 150 fokon kb. 3 órán keresztül sütjük.
Ha a puding megsült, hagyjuk a formában kihűlni, majd egy tálra borítjuk és meglocsoljuk brandyvel.