Hozzávalók:

40 dkg aszalt gyümölcs

1 narancs

1 dl brandy

10 dkg zsemlemorzsa

10 dkg barna cukor

6 dkg liszt

2 dkg mandula

1 tk fahéj

1 mk őrölt szegfűszeg

10 dkg vaj

2 tojás

1 citrom

1 alma

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, majd egy tálba szórjuk a mazsolával és az áfonyával együtt, ráfacsarjuk a narancslevet és ráöntjük a brandyt. Alaposan összeforgatjuk, majd pár órát (vagy egy éjszakán át) állni hagyjuk.

A zsemlemorzsát, a cukrot, a lisztet, a mandulát és a fűszereket összevegyítjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást, a citrusok reszelt héját, a reszelt almát és a leszűrt aszalványokat. Alaposan összekeverjük, majd a masszát egy kivajazott és lisztezett formába simítjuk.

A formát lefedjük alufóliával és egy vízzel teli magasabb falú tepsibe tesszük, majd 150 fokon kb. 3 órán keresztül sütjük.

Ha a puding megsült, hagyjuk a formában kihűlni, majd egy tálra borítjuk és meglocsoljuk brandyvel.