A paradicsom és a paprika nem csak a lecsóban alkot jó párost. Például egy remek krémlevesben is tökéletesen passzolnak egymáshoz. Hogy miként? Mutatjuk az alábbi receptünkben.

Hozzávalók:
- 0,5 tk őrölt koriander
- 0,5 tk őrölt kömény
- 6 kimagozott, szeletelt piros húsú paprika
- 1 teáskanál cseresznyepaprikakrém
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 teáskanál citromlé frissen facsarva
- 10 dl víz
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 nagyobb fej félbevágott, vékonyra szeletelt hagyma
- 50 dkg vékonyra szeletelt póréhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Az olajat egy nagy lábosban közepes hőfokon felforrósítjuk. Beletesszük a póréhagymát, a hagymát, a fokhagymát és befedve 5 percig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul, gyakran megkeverjük. Hozzákeverjük a paprikát és további 2 percig pároljuk. Hozzáadjuk a vizet, a paradicsompürét, a köményt, az őrölt koriandert és a cseresznyepaprika-krémet, s jócskán megsózzuk. Felforraljuk, majd takaréklángon mintegy 35 percig fedő alatt lassan főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A levest hagyjuk kissé hűlni, majd mixerbe vagy robotgépbe öntjük, és simára pürésítjük, adagonként, ha szükséges. A levest egy nagy tálba tesszük, sót, borsot és citromlét adunk bele, ízlés szerint. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, majd befedve hűtőszekrénybe tesszük. A tálalás előtt ellenőrizzük, szükséges-e még fűszerezni. Ha szeretjük a csípős ízt, tehetünk bele még egy kevés cseresznyepaprika-krémet. A levest hűtött tányérokban, zöldfűszerrel megszórva és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.







