Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Burgonyás spárgakrémleves

Télen sokkal nagyobb számban használjuk a spárgát, mint az év más időszakában. Azon túl, hogy remek köretelem, egy levesben is megállja a helyét. A legkézenfekvőbb étel: a krémleves. Ezúttal burgonyával dúsítva.

Hozzávalók:

  • 7 dkg főzőhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg tisztított zöld spárga
  • 18 dkg burgonya
  • 1 ek friss, aprított kapor
  • 6 dl zöldségalaplé vagy víz
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, apróra vágjuk. A főzőhagymát finomra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. A spárgát kis darabokra vágjuk. Egy lábosban 2 ek olívaolajon üvegesre dinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Majd erre szedjük az aprított burgonyát, amit 3-4 percig pirítunk kevergetés mellett, majd felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, ami ellepi, és puhára főzzük. Majd felöntjük a maradék alaplével, felforraljuk, és hozzáadjuk a spárgacsíkokat. 5-6 percig főzzük, majd sózzuk, és botmixerrel krémesítjük. Végül belekeverjük a tejszínt, felforraljuk, és tálaljuk.