Hagymakrémlevesből is számos receptet mutattunk be, de egy egészen új variációt osztunk meg veletek. Karfiolos hagymakrémleves, ami egy igazi ízkavalkád, és a hagyományos krémlevesekhez képest tartalmas is. Nagy előnye, hogy egy dolgos hétköznap is gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 1 kis fej karfiol
- 1 dl tejföl
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 ek napraforgó olaj
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát kockákra vágjuk, de nem túl apróra. Egy kis olajon a hagymát elkezdjük futtatni, egészen addig pároljuk, míg kissé meg nem puhul. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, és megmossuk. Ha a hagyma jól átpuhult (főzőkanállal szétnyomható), felöntjük 2 l vízzel, és hozzátesszük a karfiol rózsákat. Ízesítjük sóval, borssal, majd félig lefedve lassú tűzön főzzük, míg a hagyma is teljesen megfő, és a karfiol is. Akkor jó, ha a karfiol rózsáira bomlik, és a hagymadarabok is szinte szétolvadnak a szájban. Ekkor levesszük a tűzről, félretesszük. Habarást készítünk: a tejfölt a liszttel jól kikeverjük, teszünk hozzá egy kevés hideg vizet, jól elkeverjük, majd egy keveset teszünk bele a leves levéből, szintén jól elkeverjük, és fokozatosan kevergetve hozzáadagoljuk a leveshez az egészet. Visszatesszük a levest a gázra, és felforraljuk néhány másodpercig. Magokkal, sajttal vagy akár pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.







