Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Karfiolos hagymakrémleves

Hagymakrémlevesből is számos receptet mutattunk be, de egy egészen új variációt osztunk meg veletek. Karfiolos hagymakrémleves, ami egy igazi ízkavalkád, és a hagyományos krémlevesekhez képest tartalmas is. Nagy előnye, hogy egy dolgos hétköznap is gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kis fej karfiol
  • 1 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 2 l víz
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymát kockákra vágjuk, de nem túl apróra. Egy kis olajon a hagymát elkezdjük futtatni, egészen addig pároljuk, míg kissé meg nem puhul. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, és megmossuk. Ha a hagyma jól átpuhult (főzőkanállal szétnyomható), felöntjük 2 l vízzel, és hozzátesszük a karfiol rózsákat. Ízesítjük sóval, borssal, majd félig lefedve lassú tűzön főzzük, míg a hagyma is teljesen megfő, és a karfiol is. Akkor jó, ha a karfiol rózsáira bomlik, és a hagymadarabok is szinte szétolvadnak a szájban. Ekkor levesszük a tűzről, félretesszük. Habarást készítünk: a tejfölt a liszttel jól kikeverjük, teszünk hozzá egy kevés hideg vizet, jól elkeverjük, majd egy keveset teszünk bele a leves levéből, szintén jól elkeverjük, és fokozatosan kevergetve hozzáadagoljuk a leveshez az egészet. Visszatesszük a levest a gázra, és felforraljuk néhány másodpercig. Magokkal, sajttal vagy akár pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.