Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Házi szélesmetélt gombaszósszal

A tésztaételeket úgy tudjuk igazán piedesztálra állítani, ha magunk gyúrjuk a „pasztát”. Sokan tartanak ugyan tőle, pedig nem kell. Összehasonlíthatatlan a házi verziója a boltban kapott kész alapanyaggal. Egy isteni gomba szósszal pedig tökéletes vacsorát tálalhatunk a családnak.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl víz

A szószhoz:

  • 30 dkg barna, apró csiperkegomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • citrombors ízlés szerint
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál balzsamecet

Elkészítés:

A lisztben elkeverjük a sót, beletesszük a tojásokat, és víz hozzáadásával tésztát gyúrunk. Ne legyen sem nagyon puha, mert ragadni fog, de ha túl kemény, akkor nehezen tudjuk kisodorni. Igyekezzünk megtalálni az arany középutat. A meggyúrt tésztát vékonyra sodorjuk, majd 10 centis csíkokra vágjuk. A csíkokat belisztezzük, kettőt-hármat egymásra teszünk és 1 centis metéltekre vágjuk. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leöblítjük. A szószhoz a gombát jól megmossuk, felszeleteljük, és az olajban megdinsztelt, aprított hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük az apróra vágott fokhagymát is, és öntünk hozzá egy kevés vizet. Átsütjük, majd a tejszín és keményítő keverékével behabarjuk. Cukorral és ecettel ízesítjük.