A tésztaételeket úgy tudjuk igazán piedesztálra állítani, ha magunk gyúrjuk a „pasztát”. Sokan tartanak ugyan tőle, pedig nem kell. Összehasonlíthatatlan a házi verziója a boltban kapott kész alapanyaggal. Egy isteni gomba szósszal pedig tökéletes vacsorát tálalhatunk a családnak.

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 1 teáskanál só
- 2 db tojás
- 1,5 dl víz
A szószhoz:
- 30 dkg barna, apró csiperkegomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- citrombors ízlés szerint
- 4 ek napraforgó olaj
- 2 dl habtejszín
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál balzsamecet
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sót, beletesszük a tojásokat, és víz hozzáadásával tésztát gyúrunk. Ne legyen sem nagyon puha, mert ragadni fog, de ha túl kemény, akkor nehezen tudjuk kisodorni. Igyekezzünk megtalálni az arany középutat. A meggyúrt tésztát vékonyra sodorjuk, majd 10 centis csíkokra vágjuk. A csíkokat belisztezzük, kettőt-hármat egymásra teszünk és 1 centis metéltekre vágjuk. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leöblítjük. A szószhoz a gombát jól megmossuk, felszeleteljük, és az olajban megdinsztelt, aprított hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük az apróra vágott fokhagymát is, és öntünk hozzá egy kevés vizet. Átsütjük, majd a tejszín és keményítő keverékével behabarjuk. Cukorral és ecettel ízesítjük.