Magyarországon sok helyen termesztik a céklát, ennek ellenére viszonylag keveset fogyasztunk belőle. Sokféleképpen felhasználható, de talán mégis a magyar konyhában népszerű krémlevest ajánljuk kezdésnek. Mutatjuk, hogyan a legfinomabb!

Hozzávalók:
- 4 db nyers cékla
- 1 szem burgonya
- 1 szem alma
- 50 g vaj
- 1 szál póréhagyma
- 4 db babérlevél (friss, vagy szárított)
- só
- fekete
- 1 liter zöldség alaplé
Elkészítés:
Felkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát. Olvasszuk fel a vajat, majd dinszteljük meg benne a hagymát. Keverjük hozzá a kockára vágott zöldséget, és az almát. Fűszerezzük meg, majd pároljuk őket együtt néhány percig, hogy összeérjenek az ízek. Öntsük fel az alaplével, és közepes hőfokon, lefedve főzzük addig, míg a cékla teljesen meg nem puhul. Botmixerrel lepürésítjük a levest, és melegen tálaljuk!