A csirke kiváló alapanyaga a leveseknek, mert rövid főzést igényelnek. Ez a tartalmas, csirkés finomság a tésztának köszönhetően lesz igazán laktatós. Tavaszias íze pedig könnyű ebédnek, vagy akár vacsorának mondható.

Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 2-3 csirke felsőcomb filé
- olaj
- 2 ek vaj
- 1 bögre kockázott hagyma
- 1/2 bögre kis kockára vágott zeller
- 1,2 liter csirke alaplé
- 2 bögre víz
- 1 bögre kockázott sárgarépa
- 1 tk só
- 1/2 tk őrölt bors
- 1/2 tk petrezselyemzöld
- 25 dkg penne tészta
Elkészítés:
Melegítsük be a sütőt 190 fokra. A húsokat kenjük be vékonyan olajjal, kicsit sózzuk is meg. Süssük 25 percig. Vegyük ki a sütőből hűlni. Egy fazékban olvasszuk fel a vajat és pároljuk meg rajta a hagymát. Majd tegyük hozzá a zellert (ne égjen meg) és süssük együtt 4-5 percig, akár fedő alatt. Kockázzuk fel a húst és tegyük bele a fazékba az többi hozzávalóval, a tészta kivételével. Forraljuk fel, majd takaréklángon főzzük kb. 30 percig, míg minden megpuhul. Adjuk hozzá a tésztát, is és főzzük további 15 percig. Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.