Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csirkés lasagne

Az olaszok egyik legismertebb tésztaétele a lasagne. A jól ismert paradicsomos, besameles változat mellett számos módon elkészíthető. Például csirkével. Mutatjuk is a receptet.

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált csirkemell filé
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál őrölt fehérbors
  • 0,5 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 0,5 kk őrölt gyömbér
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl víz
  • 50 dkg friss lasagne tészta

A mártáshoz:

  • 8 dkg vaj
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 4 dl tej
  • 4 dl főzőtejszín
  • só ízlés szerint
  • őrölt fehérbors ízlés szerint

Elkészítés:

A darált csirkemellet egy serpenyőben kevés olajon pár percig pirítjuk. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk és a szerecsendióval, valamint a reszelt gyömbérrel ízesítjük. Rádobjuk az apróra vágott petrezselymet és felöntjük 1 dl vízzel. 2-3 percig főzzük, majd a tűzről lehúzzuk. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, a lisztet belekeverjük, majd apránként folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a tejszínt és a tejet. Pár perc alatt mártás sűrűségűre főzzük. Megsózzuk, borsozzuk. Egy kb. 20*25-os, magas falú tepsit kivajazunk. Egy kevés mártást az aljára teszünk. Erre fektetjük rá az első sor tésztát. Ezt megkenjük a tejszínes mártással, utána jön a csirkemell. Újra tészta következik. Ezt addig folytatjuk (4 sor tészta) amíg el nem fogynak a hozzávalók. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 25-30 percig lefedve sütjük. Az utolsó 10 percre levesszük a fedőt, hagyjuk szépen megpirulni a tetejét.