Az olaszok egyik legismertebb tésztaétele a lasagne. A jól ismert paradicsomos, besameles változat mellett számos módon elkészíthető. Például csirkével. Mutatjuk is a receptet.

Hozzávalók:
- 60 dkg darált csirkemell filé
- 3 ek napraforgó olaj
- 6 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 1 kávéskanál őrölt fehérbors
- 0,5 kávéskanál őrölt szerecsendió
- 0,5 kk őrölt gyömbér
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl víz
- 50 dkg friss lasagne tészta
A mártáshoz:
- 8 dkg vaj
- 3 evőkanál finomliszt
- 4 dl tej
- 4 dl főzőtejszín
- só ízlés szerint
- őrölt fehérbors ízlés szerint
Elkészítés:
A darált csirkemellet egy serpenyőben kevés olajon pár percig pirítjuk. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk és a szerecsendióval, valamint a reszelt gyömbérrel ízesítjük. Rádobjuk az apróra vágott petrezselymet és felöntjük 1 dl vízzel. 2-3 percig főzzük, majd a tűzről lehúzzuk. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, a lisztet belekeverjük, majd apránként folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a tejszínt és a tejet. Pár perc alatt mártás sűrűségűre főzzük. Megsózzuk, borsozzuk. Egy kb. 20*25-os, magas falú tepsit kivajazunk. Egy kevés mártást az aljára teszünk. Erre fektetjük rá az első sor tésztát. Ezt megkenjük a tejszínes mártással, utána jön a csirkemell. Újra tészta következik. Ezt addig folytatjuk (4 sor tészta) amíg el nem fogynak a hozzávalók. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 25-30 percig lefedve sütjük. Az utolsó 10 percre levesszük a fedőt, hagyjuk szépen megpirulni a tetejét.