A krémlevesek egyre népszerűbbek a magyar konyhában is. Kevés olyan alapanyag, zöldség van, ami nem alkalmas ehhez az ételhez. Ilyen a fehérbab is, ami meglehetősen eltér a megszokott babos levesektől.

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4-5 db babérlevél
- 45 dkg fejtett fehér bab (mirelit)
- 1 l zöldségleves-alaplé (leveskockából)
- 1 kis pohár tejföl
- 1 ek citromlé vagy ecet
- kolbász
- újhagyma
Elkészítés:
Fazékban felmelegítünk egy kevés olajat, és megdinszteljük rajta a finomra kockázott vöröshagymát. Lejjebb vesszük a lángot, rányomjuk a fokhagymát, és néhány percig kevergetve pároljuk együtt, vigyázva rá, hogy le ne kapjon. Hozzáadjuk a babérlevelet, a felengedett babot, felöntjük az alaplével, és puhára főzzük benne. A tejföllel gazdagítjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint megsózzuk, és hozzáadjuk a citromlevet vagy az ecetet is. A levest tálalhatjuk felkarikázott újhagymával, pirított vöröshagymával vagy akár sült kolbászkarikákkal.