Itt a medvehagyma szezon, amire ismét egy évet kellett várunk. A medvehagymás ételek repertoárja végtelen, még ha csak tésztáról is van szó. Íme egy példa, milyen jól passzol a medvehagyma, túró és a tészta egymáshoz.

Hozzávalók:
- 40 dkg fagyasztott spenót
- 25 dkg tehéntúró
- 1 csokor medvehagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 500 g tészta
- 20 dkg sonka
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek napraforgó olaj
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon megfőzzük. Közben a hagymát, a fokhagymát, a medvehagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sonkát is felaprítjuk. Egy kis lábasba kevés vízben sóval és fokhagymával megolvasztjuk a spenótot. Egyet forralunk rajta, félrerakjuk. Egy mély serpenyőben olajon megpirítjuk a hagymát, hozzátesszük a fokhagymát, a kockára vágott sonkát, kicsit összepirítjuk őket. A végén beletesszük a medvehagymát. Az egészre ráöntjük a spenótot, sózzuk és forralunk egyet rajta. Majd belekeverjük a túrót. (A tésztát én összekevertem a spenótos szósszal, de nem fontos.) Tetejére sajtot reszelünk.