A tésztás ételek is igen praktikusak a hétköznapokra: pillanatok alatt egy tartalmas finomsággá varázsolható. Mondhatnánk, hogy egy hamis bolognainak is betudható.

Hozzávalók:
- 1 csomag széles metélt
 - 1 vöröshagyma
 - 60 dkg darált sertéshús
 - 2 paradicsom
 - 2 evőkanál paradicsomszósz
 - 15 dkg nagy szemű zöldbab
 - bazsalikom
 - 20 dkg reszelt sajt
 - só, bors
 - olaj
 
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst és addig pirítjuk, amíg kifehéredik. A paradicsomszószt hozzáadjuk, öntünk alá egy kevés vizet, fűszerezzük és fedő alatt főzzük. Mikor már majdnem kész, a felaprított paradicsomot is hozzáadjuk. A megfőtt tésztát leszűrjük és kiolajozott tepsibe, vagy hőálló edénybe tesszük, hozzákeverjük a ragut, és a babszemeket, majd sajttal megszórva tálaljuk.







