A lazacot általában sülve szokták alapanyagként “használni”. Pedig számos étel készíthető belőle, például egy isteni kókusztejes lazacleves. Nem csak ízletes és pikáns, hanem pillanatok alatt el is készíthető.

Hozzávalók:
- 25 dkg lazac
 - 1 doboz kókusztej
 - 2 lime leve
 - 1 szár citromfű
 - 2 ek thai vörös currypaszta
 - 1 tk őrölt chilipaprika
 - 1 maréknyi fafülgomba (vagy bármilyen más gomba)
 - 2 ujjnyi friss gyömbér
 - 2-3 ek halszósz
 - 1 bögre alaplé
 - tálaláshoz friss koriander
 
Elkészítés:
A kókusztejet egy lábasba öntjük, és felforraljuk. Belerakjuk a currypasztát, felolvasztjuk benne, és beleöntjük az alaplevet. Felforraljuk, majd visszavesszük közepesre a hőt. Közben hozzáadjuk a jól megzúzott citromfüvet, a felszeletelt gombát, és belereszeljük a gyömbért. Halszósszal és a lime levével ízesítjük. Megszórjuk az őrölt chilipaprikával, és körülbelül 15 percig főzzük lassú tűzön. A legvégén hozzáadjuk a darabolt lazacot, 4-5 perc alatt készre főzzük. Forrón, a friss, darabolt korianderrel tálaljuk.







