A Buffalo csirkeszárnyak az Egyesült Államokból, pontosabban Buffalo városából származik. A fűszeres hús híre hamar elterjedt a világon, népszerűségét pedig annak a különleges chilis mártásnak köszönheti, ami pácként szolgál az ételben. Nem csak csirkeszárnyhoz lehet használni, próbáljátok ki más, például comb vagy mell elkészítéséhez is.

Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkeszárny
- 1/4 teáskanál frissen őrölt feketebors
- 2 dl sűrű csípős szósz
- 2 evőkanál almaecet
- 1 teáskanál Worcestershire szósz
- 2 gerez fokhagyma, apróra vágva vagy lereszelve
- 1 doboz kéksajtós mártogatós szósz
- 6 sárgarépa megpucolva, ujjnyi darabokra vágva
- 2 szárzeller megpucolva, ujjnyi darabokra vágva
- 2 dl olaj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 230 fokra. A sütőlapra tegyünk sütőpapírt, vékonyan kenjük meg olajjal. Tegyük rá a húsokat, és szórjuk meg borssal. Vékonyan bekenjük olajjal is, majd a sütőben, 6-7 perc alatt megpirítjuk. Egy sütőtálat kikenjünk zsiradékkal, majd beletesszük a csípő szószt, az almaecetet, a Worchester szószt és az összevágott fokhagymát, és összekeverjük. A megpirult húst kivesszük a sütőből, és leitatjuk róla papírtörlő segítségével a zsiradékot, és beleforgatjuk a szószba. Lefedjük az edényt, és a sütőben három órán át ropogósra sütjük. Tejföllel és a visszamaradott zöldséggel, rizzsel, akár krumplival tálaljuk.