Mit kezdjünk a pörkölttel, ha megmarad és már a család nem kívánja? Mutatjuk! Egy hamis gulyáslevesnek tökéletes, hogy semmi ne menjen kárba.

Hozzávalók:
- 20 dkg császárszalonna
 - 2 sárgarépa
 - 1 petrezselyemgyökér
 - 1 paszternák
 - 3 krumpli
 - 1 vöröshagyma
 - 3 gerezd fokhagyma
 - 1 babérlevél
 - 5 szem egész bors
 - 1 tk köménymag
 - 2 tk pirospaprika
 - só
 - 1 ek olaj
 - 1,5 l víz
 - maradék pörkölthús (szaft nélkül) bármilyen húsból
 
Elkészítés:
A császárszalonna bőrét levágjuk, és félretesszük. A szalonnát kockákra felvágjuk. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a paszternákot és a krumpli megpucoljuk, majd ízlés szerint felvágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát is apróra vágjuk. Egy edénybe beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és elkezdjük sütni. Amikor már kezd színt kapni, hozzáadjuk a vöröshagymát és együtt pároljuk pár percig. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a feldarabolt zöldségeket is, az előzőleg levágott szalonnabőrt, majd alaposan összekeverjük, és szintén pároljuk pár percig. Amikor a zöldségek már kellően megpárolódtak megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a kész maradék pörköltünket, majd alaposan összekeverjük, és felöntjük a vízzel. Ezután ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket, majd félpuhára főzzük a zöldségeket. Utána beletesszük a felkockázott krumplit, ha szükséges még utána ízesítsünk, majd készre főzzük a levest. Tálaláskor a levest tányérokba merjük, ízlés szerint tejfölt is kínálhatunk hozzá.







