Ha egyszer belekóstolunk, pillanatok alatt a thai konyha rabjává válunk. A Tom yum leves egy igazi ízkavalkád. Talán úgy is fogalmazhatnánk, hogy a thai-ok húslevese.

Hozzávalók:
- 2 közepes sárgarépa
- 2 kis fej vöröshagyma
- 2 közepes újhagyma
- 3 cm gyömbér
- 2 közepes paradicsom
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 csirkemell filé
- 2 ek curry paszta
- 6 dl csirke alaplé
- 2 dl kókusztej
- 4 közepes gomba
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 lime-ból nyert limelé
Elkészítés:
A répát vékony szeletekre, a gyömbért vékony csíkokra, a vöröshagymát szintén lapokra, az újhagymát karikára vágjuk. Attól függően, hogy milyen gombát használunk, a gombát megtisztítjuk, és csiperke esetén negyedekbe vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk, és szintén negyedekre vágjuk. (A zöldségek egyébként tetszés szerint szeletelhetőek!) A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, majd olajon addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik, ekkor a paradicsom, a gyömbér és a gomba kivételével hozzáadjuk a zöldségeket, és kicsit lepirítjuk. Ekkor felöntjük a húsalaplével, hozzáadjuk a levespasztát, és pár percen át melegítjük. Ízlés szerint hozzáadagoljuk a pasztát. Kb. 3 perc után beletesszük a gombát és a gyömbért, és felöntjük a kókusztejjel. Ha túl sűrűnek találjuk a levest, nyugodtan önthetünk hozzá egy kis hideg vizet vagy húsalaplét. Felforraljuk, és addig főzzük a levest, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Ekkor mehet bele a paradicsom és a paradicsompüré is. Forralunk még egyet a levesen, majd forrón tálaljuk. Fogyasztás előtt csepegtessünk bele egy kis limelevet.