A lasagne az egyik legnépszerűbb olasz étel. Az eredeti recept alapján vegetáriánusok nem tudják fogyasztani. Hogy ők is élvezhessék ezt az isteni ételt, csak egy kicsit kell újragondolni. Most a hús helyett padlizsánt használtunk.

Hozzávalók:
- 1 fej lila hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 padlizsán
- 3 zöldpaprika
- 1 hegyes erős paprika
- 3 paradicsom
- 4 ek olívaolaj
- 10 dkg paradicsompüré
- 1,5 dl zöldségleves-alaplé
- 30 dkg sajt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tk őrölt köménymag
- só
- bors
- 9-10 db lasagne lap
Elkészítés:
A megtisztított lila hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk. A megmosott padlizsánt és a kicsumázott zöldpaprikát feldaraboljuk, az erős paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot felkockázzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben lábasban vagy mély serpenyőben felhevítjük az olajat, és a kétféle hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a padlizsánt, a paprikákat, majd 5 perc múlva a paradicsomot és a paradicsompürét. Felöntjük az alaplével, és 20 percig pároljuk. A sajtot lereszeljük, a leöblített és lerázott petrezselymet finomra vágjuk. A padlizsános ragut levesszük a tűzről. Beleforgatjuk a petrezselymet és a sajtot (egy keveset félrerakunk belőle a tetejére), majd a köménnyel, valamint sóval, borssal ízesítjük. A lasagnelapokat és a ragut felfújtformába vagy tűzálló tálba rétegezzük úgy, hogy legfelülre ragu kerüljön. Végül a lasagnét megszórjuk a félretett sajttal, és az előmelegített sütő aljában, a 2. sínen sütjük kb. 25 percig.