A mai modern konyhában gyakran előfordul, hogy egy már létező ételt újragondolva alkotnak meg. Ilyen a mi levesünk is, ami a sajtburger alapanyagaiból készült.

Hozzávalók:
A leveshez:
- 20 dkg darált marhahús
- 20 dkg cheddar reszelt sajt
- 2 paradicsom
- 0,5 vöröshagyma
- 0,25 jégsaláta
- 5 dl csirke alaplé
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 ek vaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz:
- 2 szelet kisütött bacon
- 2 hamburger zsemle
- 2 közepes csemegeuborka
Elkészítés:
Kevés olajon elkezdjük pirítani a felkockázott hagymát, pár perc múlva hozzárakjuk a darált marhahúst, megborsozzuk, készre sütjük. Egy másik edényben a vajon megpirítjuk a lisztet, világos rántást készítünk, meleg húsleves alaplével hígítjuk. Rátesszük a reszelt sajtot, megolvasztjuk, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a maradék húslevest. Simára keverjük. A sajtleveshez keverjük a darált húsos-hagymás mixet, összeforraljuk, majd hozzákeverjük a felkockázott paradicsomot és jégsalátát, tetejére uborkakarikákat teszünk, tálaljuk. Kínáljunk mellé kisütött bacont, hamburger zsemlét, bátrabbaknak szalmaburgonyát.