Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kínai szezámmagos csirke

Hozzávalók:

1 egész csirkemell filé

A bundázáshoz:

9 evőkanál liszt

1 evőkanál olaj

2 tojás

csipet só

1-1,5 dl víz

1 csomag sütőpor

A mázhoz:

ketchup

chili

méz

3-4 evőkanál szezámmag

Elkészítés:

A csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat, és a vízzel felöntve sűrű masszát készítünk. Elkészítjük a mázat is.

Ízlés szerinti ketchupot, mézet, chilit és a szezámmagot összekeverjük. A húst beleforgatjuk a bundázáshoz elkészített masszába, majd forró olajban sütjük.

Amikor a húskockát beletesszük a bő, forró olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje.

A megsült húsfalatokat lecsepegtetjük, és rögtön a mázba forgatjuk, majd tálra tesszük. Rizzsel tálaljuk.