Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Klasszikus lasagne

Hozzávalók:

50 dkg lasagne tésztalap

50 dkg darált hús

1 doboz hámozott paradicsom

2 szál sárgarépa

1 fej vöröshagyma

fokhagyma

1 szál zeller

3 dl vörösbor

3 szál kakukkfű

4 babérlevél

bors

olaj

A besamel szószhoz:

5 dl tej

5 dkg vaj

5 dkg liszt

szerecsendió

bors

Elkészítés:

A felaprított hagymát kis olajon megdinszteljük, és kevés vízzel pároljuk, majd a húst lepirítjuk rajta, majd a fűszerekkel ízesítjük.

A megpucolt és karikára vágott zöldségeket, a paradicsomkonzervet a levével és a babérlevelet hozzáadjuk.

Utána tesszük bele a vörösbort és a zúzott fokhagymát, szükség szerint ízesíthetjük még, majd 30 percig főzzük kis lángon.

A besamelhez felfőzzük a tejet a vajjal, majd a liszttelt sűrűre főzzük.

Ezután már csak össze kell állítani a lasagnát. Először egy hőálló tál aljára tésztalapokat rakunk, ezt befedjük a raguval és a besamellel, újra rétegezzük tésztával, majd raguval és besamellel. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Általában 3-4 rétegre elegendő.

Előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.