Hozzávalók:

50 dkg lasagne tésztalap

50 dkg darált hús

1 doboz hámozott paradicsom

2 szál sárgarépa

1 fej vöröshagyma

fokhagyma

1 szál zeller

3 dl vörösbor

3 szál kakukkfű

4 babérlevél

bors

olaj

A besamel szószhoz:

5 dl tej

5 dkg vaj

5 dkg liszt

szerecsendió

bors

Elkészítés:

A felaprított hagymát kis olajon megdinszteljük, és kevés vízzel pároljuk, majd a húst lepirítjuk rajta, majd a fűszerekkel ízesítjük.

A megpucolt és karikára vágott zöldségeket, a paradicsomkonzervet a levével és a babérlevelet hozzáadjuk.

Utána tesszük bele a vörösbort és a zúzott fokhagymát, szükség szerint ízesíthetjük még, majd 30 percig főzzük kis lángon.

A besamelhez felfőzzük a tejet a vajjal, majd a liszttelt sűrűre főzzük.

Ezután már csak össze kell állítani a lasagnát. Először egy hőálló tál aljára tésztalapokat rakunk, ezt befedjük a raguval és a besamellel, újra rétegezzük tésztával, majd raguval és besamellel. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Általában 3-4 rétegre elegendő.

Előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.