Hozzávalók:
50 dkg lasagne tésztalap
50 dkg darált hús
1 doboz hámozott paradicsom
2 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
fokhagyma
1 szál zeller
3 dl vörösbor
3 szál kakukkfű
4 babérlevél
só
bors
olaj
A besamel szószhoz:
5 dl tej
5 dkg vaj
5 dkg liszt
szerecsendió
só
bors
Elkészítés:
A felaprított hagymát kis olajon megdinszteljük, és kevés vízzel pároljuk, majd a húst lepirítjuk rajta, majd a fűszerekkel ízesítjük.
A megpucolt és karikára vágott zöldségeket, a paradicsomkonzervet a levével és a babérlevelet hozzáadjuk.
Utána tesszük bele a vörösbort és a zúzott fokhagymát, szükség szerint ízesíthetjük még, majd 30 percig főzzük kis lángon.
A besamelhez felfőzzük a tejet a vajjal, majd a liszttelt sűrűre főzzük.
Ezután már csak össze kell állítani a lasagnát. Először egy hőálló tál aljára tésztalapokat rakunk, ezt befedjük a raguval és a besamellel, újra rétegezzük tésztával, majd raguval és besamellel. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Általában 3-4 rétegre elegendő.
Előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.