Hozzávalók:
A raguhoz:
2 ek olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
50 dkg sűrített paradicsom
30 dkg sonka
15 dkg gomba
só ízlés szerint
0,5 ek bors
1,5 ek oregánó
1 ek bazsalikom
1 ek cukor
A tésztához és a tálaláshoz:
50 dkg spagetti tészta
1,5 ek só
0,5 dl napraforgó olaj
kevés friss bazsalikom
Elkészítés:
A raguhoz egy nagy edényben felteszünk vizet forrni.
Míg a víz felforr, összevágjuk a hozzávalókat, nagyon apróra a hagymát és a fokhagymát, kis kockákra a sonkát, és cikkekre a gombát.
Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymákat, rátesszük a gombát, majd nem sokkal később a sonkát is.
Felöntjük a paradicsom-sűrítménnyel, fűszerezzük ízlés szerint.
Amikor a víz felforrt, alaposan megsózzuk. Újraforrás után beletesszük a tésztát, és megkeverjük, hogy minél hamarabb ellepje a víz. Csak ¾ puhára főzzük, mely lépés az olasz tészták esetén nagyon fontos.
Végül összekeverjük a szószt a tésztával, friss bazsalikomlevéllel, esetleg még reszelt sajttal megszórva tálaljuk.