Hozzávalók:

A raguhoz:

2 ek olívaolaj

1 közepes fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

50 dkg sűrített paradicsom

30 dkg sonka

15 dkg gomba

só ízlés szerint

0,5 ek bors

1,5 ek oregánó

1 ek bazsalikom

1 ek cukor

A tésztához és a tálaláshoz:

50 dkg spagetti tészta

1,5 ek só

0,5 dl napraforgó olaj

kevés friss bazsalikom

Elkészítés:

A raguhoz egy nagy edényben felteszünk vizet forrni.

Míg a víz felforr, összevágjuk a hozzávalókat, nagyon apróra a hagymát és a fokhagymát, kis kockákra a sonkát, és cikkekre a gombát.

Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymákat, rátesszük a gombát, majd nem sokkal később a sonkát is.

Felöntjük a paradicsom-sűrítménnyel, fűszerezzük ízlés szerint.

Amikor a víz felforrt, alaposan megsózzuk. Újraforrás után beletesszük a tésztát, és megkeverjük, hogy minél hamarabb ellepje a víz. Csak ¾ puhára főzzük, mely lépés az olasz tészták esetén nagyon fontos.

Végül összekeverjük a szószt a tésztával, friss bazsalikomlevéllel, esetleg még reszelt sajttal megszórva tálaljuk.