Hozzávalók:
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
14 dkg finomliszt
1 kk fahéj
1 csepp rumaroma
10 dkg lekvár vagy dzsem
15 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A vajat, a lisztet, a porcukrot, a fahéjat és a rumaromát összegyúrjuk. A hűtőben 15 percig pihentetjük.
A pihentetés után kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra, és karikákat szúrunk belőle.
8-10 perc alatt előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.
Miután megsütöttük, hűlni hagyjuk a korongokat.
Ha kihűltek, kettőt-kettőt összeragasztunk a dzsemmel, és állni hagyjuk egy óráig.
A csokit vízfürdő felett megolvasztjuk, és belemártjuk az islerek egyik oldalát.
Hűtőbe tesszük, és megvárjuk, amíg megdermed a csokibevonat.