Hozzávalók:

60 dkg sertés rövidkaraj

50 dkg makaróni

10 dkg császárszalonna

10 dkg gépsonka

10 dkg csiperkegomba

1 közepes fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

5 ek sűrített vagy passzírozott paradicsom

20 dkg trappista sajt

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

oregánó ízlés szerint

Elkészítés:

Megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, lepirítjuk a szeletelt gombával, paradicsompürével, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát.

Sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük.

Közben bő forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, de nem mossuk le, hanem összekeverjük a ragunkkal.

A sertéskarajból szeleteket vágunk, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk, de úgy, hogy a zsemlemorzsához hozzákeverjük a sajt felét.

Bő olajban kisütjük, lecsöpögtetjük a fölösleges olajtól.

A paradicsompürés makaróni társaságában tálaljuk, a maradék reszelt sajttal megszórva.