Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Töltött kefires lángos

A tésztához:

50 dkg liszt

2,5 dkg élesztő

1 dl kefir

1 kk cukor

2 dl meleg tej

2 tojás

1,5 kk só

A töltelékhez:

10 dkg bacon

1 nagy fej lilahagyma

10 dkg csirkemell sonka

20 dkg sajt

3 ek kukorica

Elkészítés:

A meleg tejbe elkeverjük a cukrot és az élesztőt. Hozzászitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a kefirt, a felvert tojást és a sót.

Sima tésztává gyúrjuk, és letakarva, meleg helyen 2 óra alatt megkelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A felkockázott bacont serpenyőben lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott lilahagymát, kissé megdinszteljük.

A felkockázott csirkemell sonkát is beletesszük, néhány percig pirítjuk, ekkor adjuk hozzá a morzsolt kukoricát. Összemelegítjük, és félretesszük.

Ha kihűlt, akkor adjuk hozzá a reszelt sajtot, és egyenletesen elkeverjük.

Olajos kézzel 6-7 darabra szaggatjuk a megkelt tésztánkat, lángost formálunk belőle, és a közepébe teszünk egy adagot (ügyeljünk, hogy minden lángosba jusson), kettéhatjuk, összenyomkodjuk a széleit, majd forró olajban kisütjük.

Ketté szelve melegen tálaljuk.