A tésztához:

50 dkg liszt

2,5 dkg élesztő

1 dl kefir

1 kk cukor

2 dl meleg tej

2 tojás

1,5 kk só

A töltelékhez:

10 dkg bacon

1 nagy fej lilahagyma

10 dkg csirkemell sonka

20 dkg sajt

3 ek kukorica

Elkészítés:

A meleg tejbe elkeverjük a cukrot és az élesztőt. Hozzászitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a kefirt, a felvert tojást és a sót.

Sima tésztává gyúrjuk, és letakarva, meleg helyen 2 óra alatt megkelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A felkockázott bacont serpenyőben lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott lilahagymát, kissé megdinszteljük.

A felkockázott csirkemell sonkát is beletesszük, néhány percig pirítjuk, ekkor adjuk hozzá a morzsolt kukoricát. Összemelegítjük, és félretesszük.

Ha kihűlt, akkor adjuk hozzá a reszelt sajtot, és egyenletesen elkeverjük.

Olajos kézzel 6-7 darabra szaggatjuk a megkelt tésztánkat, lángost formálunk belőle, és a közepébe teszünk egy adagot (ügyeljünk, hogy minden lángosba jusson), kettéhatjuk, összenyomkodjuk a széleit, majd forró olajban kisütjük.

Ketté szelve melegen tálaljuk.