A tésztához:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 dl kefir
1 kk cukor
2 dl meleg tej
2 tojás
1,5 kk só
A töltelékhez:
10 dkg bacon
1 nagy fej lilahagyma
10 dkg csirkemell sonka
20 dkg sajt
3 ek kukorica
Elkészítés:
A meleg tejbe elkeverjük a cukrot és az élesztőt. Hozzászitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a kefirt, a felvert tojást és a sót.
Sima tésztává gyúrjuk, és letakarva, meleg helyen 2 óra alatt megkelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A felkockázott bacont serpenyőben lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott lilahagymát, kissé megdinszteljük.
A felkockázott csirkemell sonkát is beletesszük, néhány percig pirítjuk, ekkor adjuk hozzá a morzsolt kukoricát. Összemelegítjük, és félretesszük.
Ha kihűlt, akkor adjuk hozzá a reszelt sajtot, és egyenletesen elkeverjük.
Olajos kézzel 6-7 darabra szaggatjuk a megkelt tésztánkat, lángost formálunk belőle, és a közepébe teszünk egy adagot (ügyeljünk, hogy minden lángosba jusson), kettéhatjuk, összenyomkodjuk a széleit, majd forró olajban kisütjük.
Ketté szelve melegen tálaljuk.