Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Nyári puncskocka

Hozzávalók:

50 dkg kocka alakú háztartási keksz

85 dkg tejföl

1 üveg meggylekvár

20 dkg porcukor

3 csomag vaníliás cukor

0,5 l tej

1 puncs puding

3 ek kristálycukor

Elkészítés:

A krémhez a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük.

A tepsit kirakjuk a kocka keksszel, amit a tejfölös krémünknek a felével egyenletesen megkenünk.

Ezután betakarjuk egy újabb sor keksszel, majd lekenjük az egy üveg meggylekvárral, ami ismét egy sor keksz követ, amire a tejfölös krémünk másik felét is rásimítjuk. Ezt keksz sorral zárjuk. Berakjuk a hűtőbe fél órára pihenni, hogy a kekszek megszívják magukat.

Közben elkészítjük a pudingot. A tejet elkeverjük a kristálycukorral, a pudingporral, és sűrűre főzzük. Még melegen a tészta tetejére, szépen elsimítva rákenjük.

Visszatesszük a hűtőbe egy éjszakára, másnap tetszés szerint szeletelve tálaljuk.