Hozzávalók:

30 dkg gersli

2 újhagyma

3 gerezd fokhagyma

20 dkg vargánya

1 ek apróra vágott kapor

0,5 dl száraz fehérbor

20 ml habtejszín

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

pirospaprika ízlés szerint

petrezselyem ízlés szerint

2 ek olívaolaj

4 dl víz

10 dkg fenyőmag

Elkészítés:

A hagymát felkarikázzuk, és olajon kissé átsütjük. Hozzáadjuk a kaprot, apróra vágott fokhagymát és a gombát. A bort aláöntve pár percig sütjük, majd beletesszük a jól megmosott, lecsepegtetett árpagyöngyöt. (Előzőleg beáztathatjuk pár órára).

Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és vizet öntünk rá. Lefedjük, és pároljuk. Főzés közben az árpa a vizet magába szívja, ezért szükség szerint pótoljuk, amíg készre nem fő. Az árpa nem lesz olyan puha, mint a rizs, hanem kellemesen ropogós marad.

Mielőtt elzárnánk alatta a lángot, szórjunk bele apróra vágott petrezselymet, és keverjük bele a tejszínt.

Tálaláskor megszórjuk az előre száraz serpenyőben megpirított fenyőmagot.

Elkészítési idő: 30 perc