Hozzávalók:
15 dkg tök
1 csomó kapor
2 dl tejföl
3 tojás
2 evőkanál ecet
3 evőkanál zsemlemorzsa
5 dkg margarin vagy 5 dkg vaj
ízlés szerint só
ízlés szerint rozmaring
ízlés szerint fehér bors
Elkészítés:
A meghámozott tök belsejét eltávolítjuk és a húsát ujjnyi csíkokra vágjuk.
Sós, ecetes vízben öt percig főzzük, majd lecsurgatjuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk. Összekeverjük az olvasztott vajat, a tejfölt, az apróra vágott kaprot, a sót, a fűszereket s végül hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjéket.
Beleforgatjuk a tököt, tűzálló tálba öntjük a masszát és forró sütőben, közepes hőfokon nagyjából harminc percig sütjük.