Hozzávalók:

15 dkg tök

1 csomó kapor

2 dl tejföl

3 tojás

2 evőkanál ecet

3 evőkanál zsemlemorzsa

5 dkg margarin vagy 5 dkg vaj

ízlés szerint só

ízlés szerint rozmaring

ízlés szerint fehér bors

Elkészítés:

A meghámozott tök belsejét eltávolítjuk és a húsát ujjnyi csíkokra vágjuk.

Sós, ecetes vízben öt percig főzzük, majd lecsurgatjuk.

Egy tűzálló tálat kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk. Összekeverjük az olvasztott vajat, a tejfölt, az apróra vágott kaprot, a sót, a fűszereket s végül hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjéket.

Beleforgatjuk a tököt, tűzálló tálba öntjük a masszát és forró sütőben, közepes hőfokon nagyjából harminc percig sütjük.