Hozzávalók:
2 kanál finomliszt
2 dl tej
2 kanál tejföl
10 dkg trappista sajt
50 dkg lasagne tészta
25 dkg fagyasztott zöldségkeverék
Elkészítés:
A tésztát bő forró, sós vízben feltesszük főni, amikor kész, leszűrjük.
A zöldségkeveréket is kifőzzük bő, ételízesítős vízben, majd ha megfőtt, leszűrjük.
A sajtmártáshoz az olajat felmelegítjük egy kicsit, beletesszük a lisztet és habosodásig hevítjük, folyamatosan kevergetve. Lassan csurgatva beleöntjük a tejet, közben folyamatosan kevergetjük, mert könnyen csomósodik. Beletesszük a fokhagyma granulátumot, de akár lehet préselt fokhagyma is, szerecsendiót, borsot, sót, tejfölt, majd a reszelt sajtot és lassan melegítve felforraljuk.
Ha mindennel elkészültünk, már csak össze kell állítani az egészet! A tepsi alját megolajozzuk egy kicsit, és vékonyan meghintjük a zsemlemorzsával. Erre mehet a tészta fele, majd a zöldség, majd a mártás, végül a tészta másik fele és az egészet megszórjuk sajttal.
Előmelegített sütőbe tesszük és pirulásig sütjük.