Hozzávalók:

2 kanál finomliszt

2 dl tej

2 kanál tejföl

10 dkg trappista sajt

50 dkg lasagne tészta

25 dkg fagyasztott zöldségkeverék

Elkészítés:

A tésztát bő forró, sós vízben feltesszük főni, amikor kész, leszűrjük.

A zöldségkeveréket is kifőzzük bő, ételízesítős vízben, majd ha megfőtt, leszűrjük.

A sajtmártáshoz az olajat felmelegítjük egy kicsit, beletesszük a lisztet és habosodásig hevítjük, folyamatosan kevergetve. Lassan csurgatva beleöntjük a tejet, közben folyamatosan kevergetjük, mert könnyen csomósodik. Beletesszük a fokhagyma granulátumot, de akár lehet préselt fokhagyma is, szerecsendiót, borsot, sót, tejfölt, majd a reszelt sajtot és lassan melegítve felforraljuk.

Ha mindennel elkészültünk, már csak össze kell állítani az egészet! A tepsi alját megolajozzuk egy kicsit, és vékonyan meghintjük a zsemlemorzsával. Erre mehet a tészta fele, majd a zöldség, majd a mártás, végül a tészta másik fele és az egészet megszórjuk sajttal.

Előmelegített sütőbe tesszük és pirulásig sütjük.