Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mexikói rakott tészta

Hozzávalók:

2 kanál finomliszt

2 dl tej

2 kanál tejföl

10 dkg trappista sajt

50 dkg lasagne tészta

25 dkg fagyasztott zöldségkeverék

Elkészítés:

A tésztát bő forró, sós vízben feltesszük főni, amikor kész, leszűrjük.

A zöldségkeveréket is kifőzzük bő, ételízesítős vízben, majd ha megfőtt, leszűrjük.

A sajtmártáshoz az olajat felmelegítjük egy kicsit, beletesszük a lisztet és habosodásig hevítjük, folyamatosan kevergetve. Lassan csurgatva beleöntjük a tejet, közben folyamatosan kevergetjük, mert könnyen csomósodik. Beletesszük a fokhagyma granulátumot, de akár lehet préselt fokhagyma is, szerecsendiót, borsot, sót, tejfölt, majd a reszelt sajtot és lassan melegítve felforraljuk.

Ha mindennel elkészültünk, már csak össze kell állítani az egészet! A tepsi alját megolajozzuk egy kicsit, és vékonyan meghintjük a zsemlemorzsával. Erre mehet a tészta fele, majd a zöldség, majd a mártás, végül a tészta másik fele és az egészet megszórjuk sajttal.

Előmelegített sütőbe tesszük és pirulásig sütjük.