Hozzávalók:

25 dkg csiperkegomba

25 dkg erdei gomba

2 közepes fej vöröshagyma

5 dkg füstölt szalonna

1 paprika

1 paradicsom

4 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

1 ek majoránna

őrölt bors ízlés szerint

só ízlés szerint

1 dl fehérbor

3 dl zöldség alaplé

2 dl tejföl

Elkészítés:

A megtisztított csiperkegombát vastagabb szeletekre vágjuk, az erdei gombát is megtisztítjuk.

A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk.

A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, majd egy szűrőlapáttal kiszedegetjük. Megfuttatjuk rajta a hagymát, egy pár perc alatt alacsony lángon üvegesre pároljuk. Félrehúzzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd felöntjük 1 dl alaplével, visszatesszük a tűzre, és addig főzzük, míg a lé el nem párolog.

Ezután hozzáadjuk a gombákat, a fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát, a fűszereket és a bort. Lefedjük, és alacsony lángon puhára pároljuk. Ha szükséges, alaplével felöntjük. Rizzsel vagy tésztával, és aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk!