Hozzávalók:

5 dl passzírozott paradicsom

pici zsiradék

pirospaprika

friss vagy szárított bazsalikom ízlés szerint

2 gerezd reszelt fokhagyma

6 dl víz

A tésztához:

3 tojás

25 dkg fehér liszt

5 dkg teljes kiőrlésű liszt

A töltelékhez:

1 fej vöröshagyma

kb. 25 dkg pulykahús

4-5 nagyobb darab gombafej

őrölt bors

1 ek zsiradék

Elkészítés:

A töltelékhez a zsiradékon lepirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra kockázott húst. Amikor kifehéredett, a vékony szeletekre vágott gombát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg el nem főzi az összes levét. Azaz zsírjára pirítjuk a ragut. Ha kész, még melegen mindenestül egy mixerben leturmixoljuk. Amíg hűl, elkészítjük a tölteléket.

A tésztához felverjük a tojásokat a sóval, majd jól összedolgozzuk a liszttel. Amikor egy masszív gombóccá összeáll, két részre vágjuk, és mindkettőt kinyújtjuk kb. 40×30 cm-es nagyságú téglalappá.

Szabályos távolságra egymástól kis adag töltelékeket halmozunk a tésztára, majd a másik kinyújtott tésztát óvatosan ráhelyezzük, a töltelékek között az ujjunkkal rálapogatjuk a tésztát, így lezárjuk. Derelyevágóval vagy késsel felvágjuk a raviolikat.

A leveshez zsiradékon megdinszteljük a reszelt fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáöntjük a passzírozott paradicsommal, felforraljuk, és fűszerezzük. Jól összefőzzük, majd felöntjük a vízzel, és forraljuk 10 percig. Ezután belefőzzük a tésztákat, és forrón, sajttal megszórva tálaljuk.