Hozzávalók:
5 dl passzírozott paradicsom
pici zsiradék
pirospaprika
só
friss vagy szárított bazsalikom ízlés szerint
2 gerezd reszelt fokhagyma
6 dl víz
A tésztához:
3 tojás
25 dkg fehér liszt
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
só
A töltelékhez:
1 fej vöröshagyma
kb. 25 dkg pulykahús
4-5 nagyobb darab gombafej
só
őrölt bors
1 ek zsiradék
Elkészítés:
A töltelékhez a zsiradékon lepirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra kockázott húst. Amikor kifehéredett, a vékony szeletekre vágott gombát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg el nem főzi az összes levét. Azaz zsírjára pirítjuk a ragut. Ha kész, még melegen mindenestül egy mixerben leturmixoljuk. Amíg hűl, elkészítjük a tölteléket.
A tésztához felverjük a tojásokat a sóval, majd jól összedolgozzuk a liszttel. Amikor egy masszív gombóccá összeáll, két részre vágjuk, és mindkettőt kinyújtjuk kb. 40×30 cm-es nagyságú téglalappá.
Szabályos távolságra egymástól kis adag töltelékeket halmozunk a tésztára, majd a másik kinyújtott tésztát óvatosan ráhelyezzük, a töltelékek között az ujjunkkal rálapogatjuk a tésztát, így lezárjuk. Derelyevágóval vagy késsel felvágjuk a raviolikat.
A leveshez zsiradékon megdinszteljük a reszelt fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáöntjük a passzírozott paradicsommal, felforraljuk, és fűszerezzük. Jól összefőzzük, majd felöntjük a vízzel, és forraljuk 10 percig. Ezután belefőzzük a tésztákat, és forrón, sajttal megszórva tálaljuk.