Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg sütemény szél megsült süteményből vagy darált keksz

10 dkg darált háztartási keksz

2 tk holland kakaópor

rum aroma ízlés szerint

2 csomag vaníliás cukor

10 dkg porcukor

csipet só

3 ev kanáldarált dió + annyi tej, hogy könnyen formázható legyen

A rózsaszín krémhez:

20 dkg lágy vaj vagy margarin

1 csomag puncs pudingpor

2 tojássárgája

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg porcukor

2 evőkanál cukor

3 dl tej

A sárga krémhez:

20 dkg lágy vaj vagy margarin

1 csomag vaníliás pudingpor

2 tojássárgája

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg porcukor

2 evőkanál cukor

3 dl tej

A tetejére:

tortadara

kevés citromlé

4 evőkanál cukor

2 tojásfehérje

10 dkg selyemcukor összetörve a díszítéshez

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, darált dióval beszórt tepsibe tesszük (35×40 cm). Vízbe mártott kanál segítségével elsimítjuk.

A krémhez a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját és a pudingport krémmé főzzük. Amikor kihűlt, összedolgozzuk a porcukorral habosra kevert vajjal. A kihűlt lapot megkenjük a vaníliakrémmel. (Ezt ismételjük meg mindkét krémmel!)

A tetejére a két tojásfehérjéből, a cukorból és a citromléből gőz fölött kemény habot verünk, a süteményre simítjuk. A selyemcukrot összetörjük, és a torta tetejét megszórjuk. Kockára szeletelve tálaljuk.