Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csirkegombóc leves rizzsel

Hozzávalók:

2 kisebb sárgarépa

1 nagyobb burgonya

1/2 csokor újhagyma

2 ek vaj

2 zöldségleveskocka

25 dkg csirkemell filé

1 tojás

1/4 csokor kapor

10 dkg rizs

Elkészítés:

A répát és a burgonyát meghámozzuk, és falatnyi darabokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a zöldségeket. Felöntjük 8 dl vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, majd fedő alatt, kis lángon kb. 20 percig főzzük.

A húst megmossuk, kockákra vágjuk, és a tojással, a durvára vágott kaporral és egy kevés sóval együtt késes aprítóba tesszük. Összedolgozzuk, majd nedves kézzel a masszából apró gombócokat készítünk.

A gombócokat, a rizzsel együtt a leveshez adjuk. Az egészet kb. 10 percig főzzük, ismét megsózzuk. Ellenőrizzük, hogy minden megpuhult, majd forrón paprikával és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.