Hozzávalók:

2 kisebb sárgarépa

1 nagyobb burgonya

1/2 csokor újhagyma

2 ek vaj

2 zöldségleveskocka

25 dkg csirkemell filé

1 tojás

1/4 csokor kapor

10 dkg rizs

Elkészítés:

A répát és a burgonyát meghámozzuk, és falatnyi darabokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a zöldségeket. Felöntjük 8 dl vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, majd fedő alatt, kis lángon kb. 20 percig főzzük.

A húst megmossuk, kockákra vágjuk, és a tojással, a durvára vágott kaporral és egy kevés sóval együtt késes aprítóba tesszük. Összedolgozzuk, majd nedves kézzel a masszából apró gombócokat készítünk.

A gombócokat, a rizzsel együtt a leveshez adjuk. Az egészet kb. 10 percig főzzük, ismét megsózzuk. Ellenőrizzük, hogy minden megpuhult, majd forrón paprikával és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.