Hozzávalók:

2 csomag gnocchi

1 üveg bolognai mártás

4-5 szem koktélparadicsom

1 csokor friss bazsalikom

4-5 fej champion gomba

1 lilahagyma

0,5 kg bárány darát hús

Elkészítés:

A lilahagymát, gombát apróra vágjuk és pár kanál olajon megpirítjuk. Miután megpirultak, lepirítjuk a darált húst és felöntjük a bolognai szósszal. Az egész mártást beleöntjük egy tűzálló tálba és beleszórjuk a gnocchit (nem kell előfőzni). Ezután halmozzuk rá a félbevágott paradicsomokat és a csípős kolbász karikákat.

Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük az alufóliával lefedett ételt. 40 percig sütjük, az utolsó 2-3 percben levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejét.

Ha valaki szeretné kicsit laktatóbbá tenni, akkor reszelhet rá sajtot vagy dúsíthatja az alapreceptet szalonnakockákkal, virslivel, csípős debrecenivel. Friss bazsalikom levelekkel tálaljuk.