Hozzávalók:
2 csomag gnocchi
1 üveg bolognai mártás
4-5 szem koktélparadicsom
1 csokor friss bazsalikom
4-5 fej champion gomba
1 lilahagyma
0,5 kg bárány darát hús
Elkészítés:
A lilahagymát, gombát apróra vágjuk és pár kanál olajon megpirítjuk. Miután megpirultak, lepirítjuk a darált húst és felöntjük a bolognai szósszal. Az egész mártást beleöntjük egy tűzálló tálba és beleszórjuk a gnocchit (nem kell előfőzni). Ezután halmozzuk rá a félbevágott paradicsomokat és a csípős kolbász karikákat.
Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük az alufóliával lefedett ételt. 40 percig sütjük, az utolsó 2-3 percben levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejét.
Ha valaki szeretné kicsit laktatóbbá tenni, akkor reszelhet rá sajtot vagy dúsíthatja az alapreceptet szalonnakockákkal, virslivel, csípős debrecenivel. Friss bazsalikom levelekkel tálaljuk.