Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hamis somlói galuska

Hozzávalók:

A piskótához:

6 tojás

1 csepp citromlé

1 csipet só

5 ek cukor

1 ek vaníliás cukor

6 evőkanál finomliszt

0,5 csomag sütőpor

A csoki öntethez:

3 ek liszt

6 ek cukor

2 ek cukrozatlan kakaópor

1 l tej

5 dkg vaj

sütőrum

A tálaláshoz:

tejszínhab

Elkészítés:

A piskótához a tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, vigyázva, ne kerüljön a fehérjébe sárgája. A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz, akkor a kristálycukrot kanalanként belekeverjük. Egy-egy kanállal addig keverjük, míg nem érezni már a cukrot. Ha már az összes cukrot belekevertük, még egy percig verjük.

Ezután egyesével belekeverjük a tojássárgákat. A lisztet elkeverjük a sütőporral és 1-2 kanállal, gyors mozdulatokkal, fakanállal belekeverjük a masszába, majd a többit óvatosan-lassan. Nem kell, hogy teljesen sima legyen.

A masszát beleöntjük zsírpapírral bélelt formába és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe.

10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig, de lehet több is, még sütjük. Tűzpróbával ellenőrizzük. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni!

A csokiöntethez a lisztet, a cukrot, a kakaóport a tejjel folyamatos kevergetés mellett megfőzzük.

Amikor kész, hozzáadjuk a vajat, egyenletesen eldolgozzuk benne, majd hozzáadjuk ízlés szerint a sütőrumot.

Ezután a feldarabolt piskótát egy tűzálló tálba tesszük, és még a forró öntettel meglocsoljuk.

Tejszínhabbal tálaljuk.