Hozzávalók:

1 kg csirkecomb

1 evőkanál liszt

3 dkg vaj

2 ek olaj

1 fej vöröshagyma

2 teáskanál provence-i fűszer

0,4 dl száraz fehérbor

2 ek paradicsom püré

1 dl víz

25 dkg gomba

1 gerezd fokhagyma

só, bors

Elkészítés:

A csirkét feldaraboljuk (vehetünk persze darabokat is), sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a lisztbe.

A vaj és az olaj felforrósított keverékén átpirítjuk a húsdarabokat, majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymát, a zúzott fokhgymát, a provence-i fűszert, és még néhány percig sütjük. Ráöntjük a húsra a bort, erős tűzön addig főzzük, míg a mártás be nem sűrűsödik.

Hozzáadjuk a paradicsom pürét, egy kevés vizet, és fedő alatt mérsékelt tűzön tovább pároljuk. Tíz perccel a főzés vége előtt hozzáadjuk a gombát is. Pirított bagettel a legfinomabb.