Hozzávalók:

A tésztához:

12 dkg vajas keksz

6 dkg vaj

2,5 dkg cukor

1 csipet fahéj

1 csipet só

7 dkg pekándió

A sajtos alaphoz:

1 kg krémsajt

17 dkg tejföl

5 tojás

2 tojássárgája

22,5 dkg sütőtökpüré

15 dkg barna cukor

20 dkg cukor

1 teáskanál fahéj

1 csipet szerecsendió

szegfűszeg

gyömbér

2 teáskanál vanília kivonat

fél teáskanál só

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A kekszet és a pekándiót egy aprítógépben ledaráljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a sót, tovább dolgozzuk a géppel. Végül hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a masszát egy kb. 25 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Belenyomkodjuk egy pohár segítségével. Végül a tésztát 10-15 percre a sütőbe tesszük, míg aranybarna nem lesz. Ezután félretesszük hűlni, majd a sütőt levesszük 150 fokra.

A krémsajtot robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kétféle cukrot és a sót, tovább keverjük, míg homogén és habos nem lesz. Mehetnek bele a tojások és a tojássárgáják is, egyszerre mindig egyet adjunk hozzá. Robotgéppel elkeverjük benne az összest. Ha már homogén a krém, óvatosan belekeverjük a sütőtökpürét, a tejfölt, a fűszereket és a vanília kivonatot.

A krémet a formába öntjük, nyugodtan tölthetjük a forma 2/3-áig. A forma alját és széleit bevonjuk alufóliával, hogy semmiképpen ne kerüljön víz a desszertbe. A formát egy mélyebb tepsibe helyezzük, majd annyi forrásban lévő vizet öntünk a tepsibe, hogy a forma egyharmadáig érjen. Nagyjából 60 percig sütjük, míg a krém szilárd nem lesz, de a közepe még remegős. Lekapcsoljuk a sütőt, de a tortát további egy órán át benne hagyjuk. Miután teljesen kihűlt, szeletelhetjük. Tejszínhabbal kínáljuk.