Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Habkönnyű sütőtökös sajttorta

Hozzávalók:

A tésztához:

12 dkg vajas keksz

6 dkg vaj

2,5 dkg cukor

1 csipet fahéj

1 csipet só

7 dkg pekándió

A sajtos alaphoz:

1 kg krémsajt

17 dkg tejföl

5 tojás

2 tojássárgája

22,5 dkg sütőtökpüré

15 dkg barna cukor

20 dkg cukor

1 teáskanál fahéj

1 csipet szerecsendió

szegfűszeg

gyömbér

2 teáskanál vanília kivonat

fél teáskanál só

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A kekszet és a pekándiót egy aprítógépben ledaráljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a sót, tovább dolgozzuk a géppel. Végül hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a masszát egy kb. 25 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Belenyomkodjuk egy pohár segítségével. Végül a tésztát 10-15 percre a sütőbe tesszük, míg aranybarna nem lesz. Ezután félretesszük hűlni, majd a sütőt levesszük 150 fokra.

A krémsajtot robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kétféle cukrot és a sót, tovább keverjük, míg homogén és habos nem lesz. Mehetnek bele a tojások és a tojássárgáják is, egyszerre mindig egyet adjunk hozzá. Robotgéppel elkeverjük benne az összest. Ha már homogén a krém, óvatosan belekeverjük a sütőtökpürét, a tejfölt, a fűszereket és a vanília kivonatot.

A krémet a formába öntjük, nyugodtan tölthetjük a forma 2/3-áig. A forma alját és széleit bevonjuk alufóliával, hogy semmiképpen ne kerüljön víz a desszertbe. A formát egy mélyebb tepsibe helyezzük, majd annyi forrásban lévő vizet öntünk a tepsibe, hogy a forma egyharmadáig érjen. Nagyjából 60 percig sütjük, míg a krém szilárd nem lesz, de a közepe még remegős. Lekapcsoljuk a sütőt, de a tortát további egy órán át benne hagyjuk. Miután teljesen kihűlt, szeletelhetjük. Tejszínhabbal kínáljuk.