Decemberi lapszámunkban a már megjelent Zümmögés a konyhában, Vida József és Rúzsa Magdi szakácskönyvéből szuper recepteket találtok. Mindegyiknek van egy közös pontja, mégpedig a méz. 

Hozzávalók:

A dresszinghez:

1 ek dijoni mustár

2 ek méz

2 ek almaecet

3 ek olívaolaj

csipet só, bors

A salátához:

1 körte

olívaolaj

3 szál angolzeller

1 kígyóuborka

40 dkg salátakeverék

2 x 12,5 dkg camembert sajt

Elkészítés:

A dresszing hozzávalóit egy befőttesüvegben összerázzuk.

A körtéket cikkekre vágjuk, magházukat eltávolítjuk, a cikkeket az olívaolajon egy serpenyőben lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Az angolzellert felszeleteljük, majd az uborkát héjastul félbevágjuk, és azt is felszeleteljük. Ezeket egy mély tálba öntjük a salátakeverékkel együtt, és összeforgatjuk a dresszinggel.

A camemberteket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor 2 részre osztjuk a salátát, és mindkét adag tetejére teszünk egy camembert.