Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mézes puszedli szilvalekvárral töltve

Decemberi lapszámunkban a már megjelent Zümmögés a konyhában, Vida József és Rúzsa Magdi szakácskönyvéből szuper recepteket találtok. Mindegyiknek van egy közös pontja, mégpedig a méz.

Hozzávalók:

A puszedlihez:

100 g méz

10 dkg vaj

15 dkg porcukor

35 dkg liszt

1 dkg szódabikarbóna (kb. 1 púpozott kk)

csipetnyi őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, őrölt ánizs

1 késhegynyi őrölt fekete bors

1 csipet só

2 tojás

A bevonóhoz:

2 tojás fehérje

13 dkg porcukor

házi szilvalekvár az összeragasztáshoz

Elkészítés:

A mézet a vajjal együtt egy gyorsforraló edényben felmelegítjük, ha a vaj felolvadt, ráöntjük a tálba kimért száraz alapanyagokat, és spatulával elkeverjük az egészet, végül hozzáadjuk a tojásokat, ezután kézzel tésztát gyúrunk. Kisebb golyókat formálunk belőle, tálcára helyezzük (kicsit megnyomjuk a golyókat, hogy talpuk legyen) és frissentartó fóliával letakarva a hűtőben pihentetjük 20–30 percig. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 160 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A bevonóhoz a tojásfehérjét és a porcukrot kézi habverővel, nem habosító mozdulatokkal fehéredésig sűrű, folyós állagig keverjük. A kihűlt puszedlik tetejét belemártjuk, a felesleget lehúzzuk róluk, a talpukra állítjuk őket.

A 30–40 perc alatt megszáradt puszedliket házi szilvalekvárral ragasztjuk össze.