Hozzávalók:
1,5 liter víz
2 tyúkhúshúsleves-kocka
3 evőkanál darált paprika csemege, nem erős
1 csipet cukor
50 dkg vöröshagyma
3 evőkanál napraforgó olaj
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 csipet szerecsendió őrölt
1 evőkanál búzaliszt
Elkészítés:
A vízből és 1 darab tyúkhús levesalapból alaplevet készítünk, majd finomra vágjuk a hagymát. Ezt követően forró olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a paprikát, és együtt pirítjuk egy kicsit. Az alapléhez adjuk a pirított zöldségeket, és további 10 percig főzzük. Az íz erősítéséhez hozzáadunk még egy darab tyúkhús levesalapot.
A levest átszűrjük, alaposan átpasszírozva a megfőtt zöldségdarabkákat.
A tejfölben elkeverjük a lisztet, hozzáadjuk a leveshez, pár percig főzzük, cukorral és szerecsendióval ízesítjük.
A levest pirított, sajtos kenyér vagy bagett szelettel és aprított snidlinggel kínáljuk.