Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Paradicsomos hagymaleves

Hozzávalók:

1,5 liter víz

2 tyúkhúshúsleves-kocka

3 evőkanál darált paprika csemege, nem erős

1 csipet cukor

50 dkg vöröshagyma

3 evőkanál napraforgó olaj

2 evőkanál sűrített paradicsom

1 csipet szerecsendió őrölt

1 evőkanál búzaliszt

Elkészítés:

A vízből és 1 darab tyúkhús levesalapból alaplevet készítünk, majd finomra vágjuk a hagymát. Ezt követően forró olajon megpirítjuk.

Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a paprikát, és együtt pirítjuk egy kicsit. Az alapléhez adjuk a pirított zöldségeket, és további 10 percig főzzük. Az íz erősítéséhez hozzáadunk még egy darab tyúkhús levesalapot.

A levest átszűrjük, alaposan átpasszírozva a megfőtt zöldségdarabkákat.

A tejfölben elkeverjük a lisztet, hozzáadjuk a leveshez, pár percig főzzük, cukorral és szerecsendióval ízesítjük.

A levest pirított, sajtos kenyér vagy bagett szelettel és aprított snidlinggel kínáljuk.