Hozzávalók:

1,5 liter víz

2 tyúkhúshúsleves-kocka

3 evőkanál darált paprika csemege, nem erős

1 csipet cukor

50 dkg vöröshagyma

3 evőkanál napraforgó olaj

2 evőkanál sűrített paradicsom

1 csipet szerecsendió őrölt

1 evőkanál búzaliszt

Elkészítés:

A vízből és 1 darab tyúkhús levesalapból alaplevet készítünk, majd finomra vágjuk a hagymát. Ezt követően forró olajon megpirítjuk.

Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a paprikát, és együtt pirítjuk egy kicsit. Az alapléhez adjuk a pirított zöldségeket, és további 10 percig főzzük. Az íz erősítéséhez hozzáadunk még egy darab tyúkhús levesalapot.

A levest átszűrjük, alaposan átpasszírozva a megfőtt zöldségdarabkákat.

A tejfölben elkeverjük a lisztet, hozzáadjuk a leveshez, pár percig főzzük, cukorral és szerecsendióval ízesítjük.

A levest pirított, sajtos kenyér vagy bagett szelettel és aprított snidlinggel kínáljuk.