Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
10 dkg cukor
1 csipet só
9,5 dkg liszt
2,5 dkg holland kakaópor
A krémhez:
400 ml hideg 30%-os tejszín
12 dkg porcukor
½ vaníliarúd
Elkészítés:
A piskótához a tojásfehérjéket habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a tojássárgájákat is.
A lisztet elkeverjük a sóval és a kakaóporral, beleszitáljuk a tojáshabba, átkeverjük és sütőpapírral borított nagyméretű tepsibe simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Még melegen, egy konyharuha segítségével, feltekerjük.
Amikor kihűlt a piskóta, megkenjük meggylekvárral. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, megtöltjük a kb. ¾-ével a tekercset, rádobálunk pár magozott meggyszemet, feltekerjük. és a tetejét lekenjük a maradék habbal, majd hűtőbe rakjuk. Hidegen szeleteljük!