Hozzávalók:

A piskótához:

6 tojás

10 dkg cukor

1 csipet só

9,5 dkg liszt

2,5 dkg holland kakaópor

A krémhez:

400 ml hideg 30%-os tejszín

12 dkg porcukor

½ vaníliarúd

Elkészítés:

A piskótához a tojásfehérjéket habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a tojássárgájákat is.

A lisztet elkeverjük a sóval és a kakaóporral, beleszitáljuk a tojáshabba, átkeverjük és sütőpapírral borított nagyméretű tepsibe simítjuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Még melegen, egy konyharuha segítségével, feltekerjük.

Amikor kihűlt a piskóta, megkenjük meggylekvárral. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, megtöltjük a kb. ¾-ével a tekercset, rádobálunk pár magozott meggyszemet, feltekerjük. és a tetejét lekenjük a maradék habbal, majd hűtőbe rakjuk. Hidegen szeleteljük!