Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sütőtökös gnocchi sajtmártással

Hozzávalók:

A gnocchihoz:

15 dkg sütőtök

10 dkg burgonya

15 dkg finomliszt

1 tojássárgája

1 csipet só

1 csipet szerecsendió

A sajtmártáshoz:

10 dkg trappista sajt

3 dkg vaj

1 csapott ek finomliszt

2 dl tej

só ízlés szerint

1 csipet fehér bors

Elkészítés:

A sütőtököt először megsütjük, majd villával alaposan összetörjük, és teljesen kihűtjük.

A krumplit enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, krumplinyomón átnyomkodjuk, vagy villával alaposan összetörjük, végül ezt is kihűtjük.

Ezután összekeverjük a kihűlt sütőtököt a szintén kihűlt krumplival, egy csipet sóval és szerecsendióval.

Ezután hozzáadjuk a liszt felét és a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal elkezdjük összegyúrni. A többi lisztet apránként hozzáadagoljuk, hogy egy könnyebb tésztát kapjunk.

Alaposan lisztezett felületen vastagabbra nyújtjuk, majd felvágjuk kb. 2 cm-es csíkokra. Ezután a tésztacsíkokat feldaraboljuk, majd egy villa hátulján görgessük végig. Kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk.

Forrásban lévő vízbe teszünk egy mokkáskanál sót, majd beletesszük a gnocchit, és addig főzzük, még feljön a víz tetejére. Ezután leszűrjük, és olvasztott vajban megforgatjuk.

A sajtmártáshoz a vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és pár pillanat alatt, állandó keverés mellett, világos színű rántást készítünk.

Ezután levesszük a tűzről, majd hozzáöntjük a fele mennyiségű tejet, sózzuk, borsozzuk, és egy kézi habverővel simára keverjük.

Ezután visszatesszük a tűzre, és állandó keverés mellett elkezdjük besűríteni. Amikor már kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd apránként hozzádolgozzuk a maradék tejet is (annyi tejet adjunk hozzá, hogy egy szószos állagot kapjunk).

Tálaláskor szedünk a gnocchiból, majd csorgatjuk a sajtmártással.