Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg liszt

15 dkg vaj

1 teáskanál só

1 evőkanál tejföl

1 egész tojás

A töltelékhez:

10 dkg bacon

1 szál póréhagyma

2 gerezd fokhagyma

40 dkg gomba

4 dl tej

4 tojás

10 dkg reszelt sajt

1 teáskanál kakukkfű

só, bors

Elkészítés:

A tészta alapanyagait egy tálba mérjük, kézzel gyorsan összegyúrjuk. Hűvös helyen pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.

A gombákat megtisztítjuk és feldaraboljuk. A póréhagymát felkarikázzuk, a bacont felaprítjuk.

Egy forró serpenyőben a bacont megpirítjuk, majd egy tányérra kiszedjük, a visszamaradt zsiradékban először a pórét kicsit megdinszteljük, majd a gombát is hozzáadjuk, és időnként átkeverve 6-8 perc alatt megpirítjuk.

A pihentetett tésztát kinyújtjuk, majd egy pitetálba tesszük, az oldalához odanyomkodjuk, az alját villával megszurkáljuk, majd a bacont egyenletesen elterítjük az alján. A reszelt sajt 1/3 részével meghintjük, majd a pórés gombát egyenletesen elosztjuk a tetején, és meghintjük kakukkfűvel.

A tojásokat felütjük, villával elhabarjuk, hozzáadjuk a tejet és a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, majd a gombára öntjük.

170 fokos sütőbe toljuk, és 45-50 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 10-15 percet pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk.