Hozzávalók:

20 dkg lencse

1 babérlevél

1 vöröshagyma

2 szegfűszeg

1 paradicsom

1 szelet csirkemell filé (vagy akármilyen maradék grillcsirke)

3 mogyoróhagyma

1 evőkanál almaecet

1 evőkanál olívaolaj

3 szál petrezselyem

só, bors

kevés pirított dió

Elkészítés:

A lencsét hideg vízzel leöblítjük, majd hideg vízben, közepes lángon főzzük. Hozzáadjuk a vöröshagymát 2 szegfűszeggel megszúrva és egy babérlevelet. Miután puhára főtt, leszűrjük, leöblítjük és félretesszük.

A csirkemell filét vékony szeletekre vagy kockákra vágjuk, egy serpenyőben kevés olajon megsütjük.

A nagy tálba öntjük a kész lencsét, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát, a kockákra darabolt, kimagozott paradicsomot és a felaprított petrezselyemzöldet.

Az almaecetet és az olívaolajat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a készre sütött húst, és elkeverjük a lencsével.

A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd tálaláskor megszórjuk vele a salátát.