Hozzávalók:
20 dkg lencse
1 babérlevél
1 vöröshagyma
2 szegfűszeg
1 paradicsom
1 szelet csirkemell filé (vagy akármilyen maradék grillcsirke)
3 mogyoróhagyma
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál olívaolaj
3 szál petrezselyem
só, bors
kevés pirított dió
Elkészítés:
A lencsét hideg vízzel leöblítjük, majd hideg vízben, közepes lángon főzzük. Hozzáadjuk a vöröshagymát 2 szegfűszeggel megszúrva és egy babérlevelet. Miután puhára főtt, leszűrjük, leöblítjük és félretesszük.
A csirkemell filét vékony szeletekre vagy kockákra vágjuk, egy serpenyőben kevés olajon megsütjük.
A nagy tálba öntjük a kész lencsét, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát, a kockákra darabolt, kimagozott paradicsomot és a felaprított petrezselyemzöldet.
Az almaecetet és az olívaolajat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a készre sütött húst, és elkeverjük a lencsével.
A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd tálaláskor megszórjuk vele a salátát.