Van úgy, hogy hétköznap is jól esik egy-egy finom desszert. Pláne, ha olyan receptünk van, amihez kevés alapanyag szükséges, és nem kell külön elindulni bevásárolni hozzá. A filléres ételek rovatunkban pont ilyeneket találtok, és mint ahogy a nevében is benne van, olcsó! Hónapról hónapra olyan finomságokat válogatunk össze, ami által senkinek nem esik nehezére a fárasztó munka után még a tűzhely mellé állni. Természetesen nem csak édességeket találtok rovatunkban, hanem minden más finomságot, a lényeg: kicsi összegből, kevés hozzávalóval elkészíthetőek.
Ilyen a kevert almás süti is:
Hozzávalók:
A tésztához:
2 tojás
9 evőkanál cukor
9 evőkanál olaj
9 evőkanál tej
12 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg alma
3 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A cukrot a tojásokkal összekavarjuk, majd az olajat és a tejet is hozzáadjuk.
Miután kikavartuk, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, így egy híg, palacsintatészta szerű tésztát kapunk.
A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 10 percen át sütjük.
Az almákat közben lereszeljük és kinyomkodjuk a levüket, a cukrot és a fahéjat hozzákavarjuk.
A tésztát kivesszük a sütőből, rásimítjuk az almás réteget, majd a maradék tésztát a tetejére öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűlt szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.