Van úgy, hogy hétköznap is jól esik egy-egy finom desszert. Pláne, ha olyan receptünk van, amihez kevés alapanyag szükséges, és nem kell külön elindulni bevásárolni hozzá. A filléres ételek rovatunkban pont ilyeneket találtok, és mint ahogy a nevében is benne van, olcsó! Hónapról hónapra olyan finomságokat válogatunk össze, ami által senkinek nem esik nehezére a fárasztó munka után még a tűzhely mellé állni. Természetesen nem csak édességeket találtok rovatunkban, hanem minden más finomságot, a lényeg: kicsi összegből, kevés hozzávalóval elkészíthetőek. 

Ilyen a kevert almás süti is:

Hozzávalók:

A tésztához:

2 tojás

9 evőkanál cukor

9 evőkanál olaj

9 evőkanál tej

12 evőkanál liszt

1 tasak sütőpor

A töltelékhez:

50 dkg alma

3 evőkanál cukor

1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A cukrot a tojásokkal összekavarjuk, majd az olajat és a tejet is hozzáadjuk.

Miután kikavartuk, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, így egy híg, palacsintatészta szerű tésztát kapunk.

A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 10 percen át sütjük.

Az almákat közben lereszeljük és kinyomkodjuk a levüket, a cukrot és a fahéjat hozzákavarjuk.

A tésztát kivesszük a sütőből, rásimítjuk az almás réteget, majd a maradék tésztát a tetejére öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt készre sütjük.

Miután kihűlt szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.